Hírek


Polgári Védelem Világnapja
2016. március 01. 15:29
Megemlékezést tartottak március 1-jén a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a Polgári Védelem Világnapja alkalmából.

A Himnusz hangjait követően Koncsekné Németh Tímea tűzoltó alezredes, humán szolgálatvezető ismertette azoknak a nevét, akik a mai napon elismeréseket vehettek át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, majd Szeles Péter tűzoltó százados, hivatalvezető emlékezett meg a Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-i megalakulásáról és az azt követő időszakról. Magyarországon 1989-ben ratifikálták és hirdették ki az 1949. évi genfi egyezményben foglaltakat, amely kimondja, hogy a polgári védelem határozottan elkülönül a fegyveres erőktől, továbbá a polgári védelem feladatai közé tartozik a megelőzéstől kezdve a védekezésen át, a katasztrófák utáni helyreállításig a lakosság védelme.

Ezt követően Berecz György tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató tartott ünnepi köszöntőbeszédet az igazgatóság üvegtermében. Az ezredes elismerését fejezte ki a megyében működő polgári védelmi tevékenység iránt. Kiemelte a HUNOR Mentőszervezet részvételét a Londonban megtartandó nemzetközi gyakorlaton, melyben a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából Kajdy Norbert tűzoltó törzszászlós képviseli a megyét.

A Polgári Védelem Világnapját a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon is ma ünnepelték, s ennek keretében többen is elismeréseket vehettek át Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, főigazgatótól, közülük ketten Nógrád megyéből. A főigazgató a katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Polgári Védelem Napja alkalmából főigazgatói ajándéktárgyat adományozott Juhász Gábornénak, Karancslapujtő közbiztonsági referensének, Bőhm Sándornak, a Magyar Vöröskereszt Balassagyarmati területi vezetőjének és Ivanics Andrásnak, Bánk község polgármesterének.

 

Fotók: Tobak Ferenc - RSOE és Szőllős Alexandra tű. főhadnagy, ST KvK


 

Kapcsolódó képek:

Polgári Védelem Világnapja Polgári Védelem Világnapja Polgári Védelem Világnapja
>>> További képek a galériában <<<