Hírek


Több mint kétszázan indultak a fekvenyomó bajnokságon
2016. március 01. 12:28
Fekvenyomó Bajnoksággal kezdődött a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság idei országos pontszerző bajnoksága. A megmérettetést február 26-án a fővárosban tartották, s azon a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviseltette magát

Az Országgyűlési Őrség és a BM OKF Gazdasági Ellátó Központja által közösen rendezett belügyi versenyen indulók száma meghaladta a 210 főt, akik közül az BM OKF Pontszerző Bajnokságon résztvevők több mint százan voltak.

A katasztrófavédelem tizennyolc szervezeti egysége vett részt a rangos viadalon, ahol nemek, életkorok és testsúlyok szerinti kategóriákban mérték össze erejüket a bajnokságon indulók. A remek hangulatú versenyen induló kollégák közül többen mozgattak meg 200 kilogramm feletti súlyokat.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Longauer Péter tűzoltó százados által vezetett csapat képviselte, melynek tagja volt Galanics Petra tűzoltó főhadnagy, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy, Fóri László tűzoltó zászlós, Rigó Richárd tűzoltó zászlós, Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester, Világosi Kornél tűzoltó őrmester, Vincze Ádám tűzoltó őrmester, Borbás Tamás tűzoltó őrmester és Orosházi Máté tűzoltó őrmester.

Felnőtt női kategóriában Galanics Petra kategóriája második helyezettje lett, junior férfi 93 kg súlycsoportban Orosházi Máté a második helyet szerezte meg. A felnőtt férfi kategóriában a 74 kg-os súlycsoportban Borbás Tamás második, Vincze Ádám harmadik helyen végzett. Fóri László a 83 kg-os súlycsoportban a harmadik helyezést érte el, míg a 105 kg-os csoportban Világosi Kornél a harmadik, Rigó Richárd az ötödik helyet szerezte meg. A +120 kg-os súlycsoportban Pásztor János az előkelő első helyezetést érte el. A megyei csapat résztvevői közül a legnagyobb súlyt, 180 kilogrammot Világosi Kornél tűzoltó őrmesternek sikerült megmozgatnia.

A tizenhárom csapat eredményeit összegezve a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata a harmadik helyen zárta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fekvenyomó bajnokságát.

Kollégáinknak ezúton is gratulálunk az eredményes részvételért!


 

Kapcsolódó képek:

Több mint kétszázan indultak a fekvenyomó bajnokságon Több mint kétszázan indultak a fekvenyomó bajnokságon Több mint kétszázan indultak a fekvenyomó bajnokságon
>>> További képek a galériában <<<