Hírek


Országos tekeversenyt rendeztek Nyíregyházán
2016. február 24. 15:31
A Nyíregyházi Városi Stadion tekepályája adott otthont kedden az országos tekebajnokságnak, ahol összesen tizenegy katasztrófavédelmi igazgatóság csapata mérte össze a tudását – köztük a Nógrád megyei. A szervezők a csapatok mellett az egyéni teljesítményeket is díjazták.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és Nyíregyháza Megyei Jogú Város támogatásával rendezte meg a keddi országos versenyt, amelyen tizenegy csapat mérte össze tudását, a különböző megyékből érkezett csapatok mellett pedig ott volt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság négy versenyzője, köztük Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok, a BM OKF humán szolgálatának vezetője is. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság „Nógrádi tekések” névre hallgató csapatában Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, Juhász László tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő, Bóna Csaba tűzoltó százados és Csombor István tűzoltó főtörzsőrmester, a műszaki osztály munkatársai mérették meg magukat.

A rendezvényt Varga Béla tűzoltó ezredes, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg. Elmondta, hogy Nyíregyházán már hagyománya van az országos tekeversenynek, amelyet legutóbb két éve rendeztek meg, és az idei volt a hatodik alkalom, hogy a város adott a megmérettetésnek.

A négy pályán négy csapat gurított egyszerre, minden csapatnak tíz lehetőségből kellett minél több bábut tarolnia. Az egész napos küzdelem után először minden csapatot oklevéllel és ajándéktárgyakkal jutalmaztak, majd az eredményhirdetést követően Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata állhatott a dobogó legfelső fokára, második helyen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, harmadik helyen pedig Veszprém megye csapata végzett. A szervezők különdíjakat is adtak át, így többek között gazdára talált „a legkevesebbet tökölő tekés” díja is, amelyet Csombor István tűzoltó főtörzsőrmester, a műszaki osztály munkatársa vehetett át.

 

Képek: Kovács Andrea tű. főhadnagy - Bács-Kiskun MKI és Dóka Imre Zsolt tű. főhadnagy - Sz-Sz-B MKI


 

Kapcsolódó képek:

Országos tekeversenyt rendeztek Nyíregyházán Országos tekeversenyt rendeztek Nyíregyházán Országos tekeversenyt rendeztek Nyíregyházán
>>> További képek a galériában <<<