Hírek


Amerikai futballal a beteg gyermekekért
2016. február 08. 13:19
Négyen is pályára álltak a katasztrófavédelem állományából február 6-án Salgótarjánban, a II. alkalommal megrendezett CIB Jótékonysági Amerikai Futball Gálán. A Nógrád és Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok állományán túl a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is képviseltette magát a versenyen, sőt mi több, Hajdu Mártonék csapata az előkelő második helyezést érte el.

A hagyományteremtő szándék megvalósult, így idén immár második alkalommal rendeztek amerikai futballtornát Nógrád megyében, amelynek a sportág népszerűsítése mellett az igazi és legfőbb célja a jótékonyság volt, a befolyt bevétel a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályán zajló gyógyító munkát segíti. A csarnok falai között hét csapat mérkőzött, köztük az Expendables, a Rascals és az Eger Heroes. A három csapat azért érdemel kiemelt figyelmet, mert tagjaik között négyen is pályára álltak a katasztrófavédelem állományából. Az Expendables elkapó játékosaként Hajdu Márton tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője lépett pályára, a Rascals védőfalának egyik tagjaként Lakatos Balázs tűzoltó százados, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Mobil Laborjának parancsnoka játszott, míg az Eger Heroes csapatában Bleszity Erik tűzoltó zászlós, a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs szerparancsnoka, mint elkapó és Hegyi Ádám tűzoltó őrmester, az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, mint corner back vett részt a gálán. A két hevesi tűzoltó és csapatuk az idei gálán ugyan címvédőként volt jelen, de végül a bronzérmet hódítottá el, a döntőt Hajdu Mártonék csapata, az Expendables játszotta a Szeged Bats ellen, ahonnan végül kőkemény mérkőzést követően ez utóbbi került ki győztesen. Az országos katasztrófavédelmi szóvivőnek ettől függetlenül nem lehet oka a bánkódásra, hiszen míg tavaly a harmadik, idén már a második helyen végeztek, reméljük a tendencia nem áll meg és jövőre elhódítják az első helyezést is.

A Jótékonysági Amerikai Futball Gálán míg tavaly hárman, idén már négyen is pályára álltak a katasztrófavédelem állományából, sokan nézőként voltak jelen, emellett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Nógrád Megyei Területi Tűzmegelőzési Bizottság is készült egy kis meglepetéssel a beteg gyermekeknek. Az eseményre kilátogatók tájékozódhattak továbbá az időszaknak megfelelő aktuális veszélyforrásokról, kiemelten a szén-monoxid-mérgezés megelőzésével kapcsolatos tudnivalókról, emellett minden érdeklődő megtekinthette a salgótarjáni tűzoltó-parancsnokság készenléti gépjárműveit, s azok felszereléseit. A rendezvény végül elérte célját, ami egymillió forint készpénzt, illetve rengeteg tárgybeli ajándékot jelent a gyermekosztálynak.

 

Képek: Angyal Eszter tű. főhadnagy, NMKI


 

Kapcsolódó képek:

Amerikai futballal a beteg gyermekekért Amerikai futballal a beteg gyermekekért Amerikai futballal a beteg gyermekekért
>>> További képek a galériában <<<