Hírek


Gólzápor a II. Mikulás-kupán Bátonyterenyén
2015. december 11. 12:35
Második alkalommal rendezett, immár kijelenthetően hagyományteremtő kispályás megyei labdarúgó tornát a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság december 10-én a Bátonyterenyei Városi Sportcsarnokban, az első helyért járó kupát az igazgatóság válogatott csapata nyerte el.

A Mikulás-kupát 2014-ben rendezte meg első alkalommal a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, s az akkori tervek szerint a szervezők és résztvevők egyaránt hagyományt kívántak vele teremteni. Ez a terv megvalósulni látszik, ugyanis idén ismét nagy érdeklődés, lelkesedés és komoly csapatmunka jellemezte a versengést. A csütörtökön megrendezett tornán a tavalyihoz hasonlóan idén is nyolc csapat állt pályára: a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei válogatottja és N.M.K.I. névre keresztelt alkalmilag összeállt csapata, továbbá a salgótarjáni, a pásztói és balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, valamint a berceli, rétsági és szécsényi katasztrófavédelmi őrsök csapatai. A tűzoltócsapatok között kétszer tizenöt perces körmérkőzésekkel dőltek el két csoportban az eredmények, majd a csoportelsők az első, míg a csoportban másodikak a harmadik helyezésért mérkőztek.

A bronzmérkőzést a Rétsági Katasztrófavédelmi Őrs csapata a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatával játszotta, amelyből végül a salgótarjániak kerültek ki győztesként. Az első helyért a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei válogatott csapata mérkőzött a Pásztói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatával, amely végül a megyeválogatott javára írható 6:2-es abszolút győzelemmel zárult. A II. Mikulás-kupa győztese tehát végül a megyeválogatott lett, akik mindamellett, hogy elhozták az első helyért járó díjat, a Bátonyterenye Város Önkormányzata által felajánlott és tavaly elhódított vándorserleget is visszatehették a polcra. A vándorserleget egyébként azzal a nem titkolt céllal adta át tavaly Berecz György tűzoltó ezredes, megyei igazgatónak Nagy-Majdon József, a város polgármestere, hogy a következő években is Bátonyterenyén kerüljön majd megrendezésre a torna. Ez a cél tehát idén mindenképpen megvalósult, sőt, a tervek szerint hosszú-hosszú évekig így is lesz. Az első három helyezetten túl kihirdették a kupa legjobb kapusát is, aki Pásztor János c. tűzoltó főtörzsőrmester, a rétsági katasztrófavédelmi őrs tűzoltója lett, valamint gazdára talált a mezőny legjobb játékosának járó elismerés is, amit Balogh Gergely c. tűzoltó zászlós, a salgótarjáni tűzoltók gépjárművezetője vihetett haza. Ez utóbbi eredményért egyébként keményen megküzdöttek a játékosok, hiszen a tornán kilencven egy lövés is hálót ért. Ebből tízet Balogh Gergely c. tűzoltó zászlós, másik tízet pedig Huttyán Attila c. tűzoltó főtörzsőrmester küldött eredményesen kapura, azonban az egész napi szereplést nézve végül Balogh Gergelyt jutalmazták. A tornán minden résztvevő kitett magáért, a jövő évi meccsekre való felkészülést pedig haladéktalanul folytatják a fiúk, s a cél ezúttal már a 100 fölötti gólszám lesz.

 

Képek: Angyal Eszter tű. főhadnagy, NMKI


 

Kapcsolódó képek:

Gólzápor a II. Mikulás-kupán Bátonyterenyén Gólzápor a II. Mikulás-kupán Bátonyterenyén Gólzápor a II. Mikulás-kupán Bátonyterenyén
>>> További képek a galériában <<<