Hírek


Taggyűlést tartott az RSOE Nógrád Megyei Tagszervezete
2015. október 30. 13:17
A katasztrófavédelemmel szoros együttműködésben lévő, annak stratégiai partnereként működő Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület a lakosság biztonságáért végzi feladatait és vesz részt az infokommunikációs fejlesztésekben. Az 1982-ben alapított egyesület mára ezer főt meghaladó taglétszámmal, harminc tagszervezettel és hetven jogi taggal rendelkezik.

A taggyűlésen Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, az RSOE Nógrád Megyei Tagszervezetének megyei titkára az RSOE előző időszakban végrehajtott tevékenységéről számolt be a jelenlévőknek. Az alezredes többek között kiemelte az egyesület különböző országos rendezvényeken való részvételét, a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyben való szerepvállalását, valamint a végrehajtott tagrevízió eredményét. A Nógrád megyei tagszervezet kiemelt eseményeiről szót ejtve elmondta, áprilisban első alkalommal rendezték meg a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen az I. Karancs Gyalogtúrát és Családi Napot, amely kiváló időjárási körülmények között, jó hangulatban telt, s azon közel hetven fő vett részt nem csak Nógrád megyéből, hanem további öt tagszervezetből is. Kiemelte továbbá az idén harmadik alkalommal megrendezett salgótarjáni tűzoltó gyermektábort, amelyen egy egész napos programot kínált a gyermekeknek az RSOE. Októberben a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban rendezett 10. Országos Könyvtári Napokon is képviselte magát a tagszervezet. Ezeken a programokon mindamellett, hogy bemutatkozott az egyesület, az érdeklődők megismerkedhettek a Magyarország nagy tavain működő viharjelző rendszerrel, a veszélyjelekkel, továbbá betekintést nyerhettek a folyami hajózási ismeretekbe, kipróbálhatták hajóvezetési képességeiket a hajószimulátoron, és játékos tesztlapokon mérhették fel az újonnan megszerzett tudásukat.

Az október 29-én délután Salgótarjánban megtartott taggyűlésen jelen volt Berecz György tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, az egyesület tiszteletbeli tagja, aki a beszámoló után méltatta az igazgatóság és a tagszervezet közösen végzett tevékenységét, megköszönte az országos egyesület igazgatóság részére nyújtott szakmai támogatását, illetve kiemelte a közösen megszervezett programok jelentőségét. Az országos egyesület vezetőségét képviselve Rába Lajos, elnöki tanácsadó és Jekkelfalusy Tibor, kommunikációs vezető vett részt az eseményen Rába Lajos, elnöki tanácsadó, felszólalásában Dobai Sándor, országos egyesületi elnök elismerését tolmácsolta a tagszervezet tagsága felé az elmúlt időszakban elvégzett munkáért, valamint a taglétszám folyamatos bővüléséért, ami azt mutatja, hogy egy jól működő, összefogott szervezetről van szó. A jövő tekintetében jó egészséget és további sok sikert kívánt a tagszervezet részére.

 

Képek: Angyal Eszter tű. főhadnagy, NMKI


 

Kapcsolódó képek:

Taggyűlést tartott az RSOE Nógrád Megyei Tagszervezete Taggyűlést tartott az RSOE Nógrád Megyei Tagszervezete Taggyűlést tartott az RSOE Nógrád Megyei Tagszervezete