Hírek


Kétszáz tűzoltó futott fel a huszonharmadikra
2015. október 05. 13:56
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Tűzoltószövetség és a Budapesti Tűzoltószövetség közös szervezésében rendezték meg idén a Lépcsőfutó Országos Bajnokságot október 3-án. A verseny nevezési díjából befolyó összeg egy részét A Kis Túlélő Alapítványnak ajánlották fel.

A helyszín ezúttal is a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri épülete volt, ahol a résztvevőknek teljes felszerelésben, bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban, speciális védőkesztyűben, a hátukon pedig acélpalackos légzőkészülékkel kellett az épület huszonharmadik emeletére felfutniuk.

A megmérettetésre idén kétszáz tűzoltó nevezett, közülük negyvenen párban indultak. Mindez azt jelenti, hogy a párosnak úgy kell felfutnia az egyetem épületének huszonharmadik emeletére, hogy legfeljebb egy lépcsőfordulónyit távolodnak el egymástól. Éveik száma szerint korcsoportokba rendezték az indulókat, és természetesen a hölgyek és az urak külön kategóriában álltak rajthoz. A 2015-ös megmérettetésre két külföldi tűzoltó is nevezett, mindketten Szlovákiából. A verseny kiváló hangulatban telt és senki nem sérült meg.

A verseny végén dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatója köszöntötte az indulókat. A vezérőrnagy beszédében kiemelkedőnek nevezte a versenyen rajthoz álló tűzoltók fizikai teljesítőképességét, amely nem csupán a civilek, de a tűzoltók számára is példaként szolgál. Az egyes kategóriák dobogósait érmekkel és kupákkal díjazták. Az elismeréseket dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, valamint Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltószövetség elnöke adták át.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából Odler Dávid c. tűzoltó zászlós és Kurcsik Gergő tűzoltó őrmester páros, valamint Dénes Gábor c. tűzoltó zászlós és Földi László c. tűzoltó főtörzsőrmester párosa indult, akik 3 perc 31 másodperc alatt teljesítették a versenyt, amivel az előkelő negyedik helyezést érték el.


 

Kapcsolódó képek:

Kétszáz tűzoltó futott fel a huszonharmadikra