Hírek


Orosházán versenyeztek az ország tűzoltói
2015. augusztus 31. 11:19
Ismét az alföldi város, Orosháza adott otthont a legerősebb, legkitartóbb tűzoltók népszerű viadalának, a TFA (Toughest Firefighter Alive) versenynek. Augusztus 29-én magyar, román, szerb és szlovák izmok feszültek meg, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az „Őrizd a lángot” Alapítvány és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ugyanis ezúttal nemzetközi bajnokságon adott teret a nem mindennapi erőpróbának.

Az Orosházán megjelent versenyzőket Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke, valamint Tóth Tibor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a megnyitón.

Az idei TFA-n közel százhúsz hivatásos, önkormányzati és főfoglalkozású létesítményi tűzoltó állt rajthoz három korcsoportban, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a város főterén felépített pályát. A megmérettetést dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője és Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok, a BM OKF humán szolgálatának vezetője a helyszínen követte nyomon.

Az első három versenyszámot teljes bevetési védőruhában, légzőkészülék és légzőálarc használata mellett kellett teljesíteni, ami magában foglalta az alapvezeték kihúzását negyven méterre, 50-50 ütést ötkilós kalapáccsal, tizenöt kilogrammos ballonok cipelését negyven méteren.

A tűzoltóknak továbbá át kellett jutniuk egy két méter magas palánkon is, hogy az ötödik állomáson egy nyolcvan kilogrammos bábut cipelhessenek. Ezek után egy állvány tetejére kötéllel kellett felhúzni két összetekert tömlőt. Végezetül két kifektetett „B” tömlő szabályos összetekerését és ládába helyezését követően értek a célvonalba a tűzoltók.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából két fő vett részt a versenyen, Dénes Gábor címzetes tűzoltó zászlós, aki korcsoportjában a hatodik helyezést érte el, valamint Földi László címzetes tűzoltó törzsőrmester.

 

Kollégáinknak ezúton is gratulálunk az eredményes részvételért!

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Orosházán versenyeztek az ország tűzoltói