Hírek


Ötödik helyen zártak a nógrádiak a katasztrófavédelem kispályás labdarúgó tornáján
2015. június 19. 11:53
Június tizenhetedikén vette kezdetét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kispályás Labdarúgó Tornájának idei fordulója, amely izgalmas mérkőzéseket követően csütörtökön délután, a versenynek helyet adó Csongrád megyeiek győzelmével ért véget. Az országos pontszerző bajnokság részeként szervezett versenyre benevezett tizenkilenc csapatot – köztük a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatát - az algyői futballpályára várta a házigazda Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A versenyzőket szerda délelőtt Huszár Tibor tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes vezetője köszöntötte, beszédében minden sportolónak sikeres és biztonságos versenyt kívánt. A megnyitót követően a résztvevő tizenkilenc csapat a sorsolások eredményének megfelelően kezdte meg a csoportmérkőzéseket az algyői sportlétesítmény műfüves pályáján. A meccsek délután négy órakor fejeződtek be, a Nógrád megyei csapat egy döntetlen és három győztes meccsel, csoportmásodikként mehetett tovább a másnapi döntőbe, ahol a nyolc legjobb csapat játszhatott tovább a legjobb helyezésekért.

A második napon délelőtt kilenc órakor startoltak a kezdőrúgások, a mérkőzések a dobogós helyezésekért folytatott párharcokig egymással párhuzamosan zajlottak. Az előző napi eredmények alapján a Csongrád csapata a Veszprém csapatával mérkőzött, az eredmény 4:1 lett a szegediek csapata javára. A Nógrád megyei válogatott Bács-Kiskun megye focistáival csapott össze, melynek eredménye 2:2-es döntetlen lett, ezért a hétméteresek döntötték el a mérkőzést, amelyben nógrádiak maradtak alul. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapata 2:1-re legyőzte a Zala megyei tűzoltókat, míg a Tolna megyei játékosok 3:0-s sikerrel zárták a borsodiak csapatával vívott mérkőzést. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata emellett két győzelmet is magáénak tudhatott a csütörtöki döntő napján, így kollégáink végül az ötödik helyen zárták a versenyt.

A további párharcok alapján a dobogó harmadik helyérét vívott csatában végül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltók győzedelmeskedtek, az ezüstérmet pedig a Tolna megyei csapat vihette haza. A 2015. évi BM OKF Kispályás Labdarúgó Tornáját pedig a hazai Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata nyerte.

Az eredményhirdetés keretében különdíjak átadására is sor került több kategóriában, ahol ugyancsak szültetett Nógrád megyei érintettség is, hiszen a legjobb mezőnyjátékos a Nógrád megyei Sági Bence tűzoltó hadnagy lett. A legtöbb, harminckilenc gólt a Csongrád megyei és a Nógrád megyei csapat játékosai rúgták. A gólkirály Fodor András tizenkét alkalommal talált az ellenfél kapujába, míg Sági Bence tizenegy gólt rúgott a mérkőzéseken.

A rendezvényen jelen volt dr. Demény Ádám tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke, Markos Zoltán tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese, valamint Péter Zsolt tűzoltó alezredes a BM OKF Humán Szolgálatának munkatársa. Az eseményre meghívást kapott dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi Egyházmegye megyéspüspöke, Molnár Áron, Algyő polgármestere, Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóságának igazgatója, valamint Juhász Sándor, a Délút Kft. ügyvezető igazgatója.

 Az eredményhirdetésen az elismeréseket, különdíjakat Szatmári Imre tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, valamint a meghívott vendégek adták át. Dr. Demény Ádám a torna zárásaként elmondta, külön öröm számára, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület taglétszáma rekordot döntött az utóbbi években. Kiemelte, hogy munkatársaival együtt fontosnak tartják a szervezeten belüli sportrendezvények szervezését és támogatását. A játékosoknak megköszönte a tisztességes helytállást, a kitartást, és gratulált az elért eredményekhez.

 

Képek: Molnár Krisztina tűzoltó hadnagy, Csongrád MKI


 

Kapcsolódó képek:

Ötödik helyen zártak a nógrádiak a katasztrófavédelem kispályás labdarúgó tornáján Ötödik helyen zártak a nógrádiak a katasztrófavédelem kispályás labdarúgó tornáján Ötödik helyen zártak a nógrádiak a katasztrófavédelem kispályás labdarúgó tornáján
>>> További képek a galériában <<<