Hírek


Önkéntesek és hivatásosok együtt egy jó cél érdekében
2015. május 08. 12:14
Véradást tartottak Balassagyarmaton május hatodikán. Az összegyűlt vérmennyiségnek köszönhetően hetvenöt ember életét mentették meg az önkéntes és hivatásos tűzoltók.

A tűzoltói hivatás egyet jelent az emberi életek megmentésével, azonban a tűzoltók nem csak káresetek során nyújtanak segítséget az embereknek, hanem vérükkel is rendszeresen segítenek. Május hatodikán a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség épületében tartott véradást a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete. A véradáson a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság, a rétsági, a berceli és a szécsényi katasztrófavédelmi őrsök hivatásos és közalkalmazotti állománya mellett a Cserhát Mentőkutyás Egyesület tagjai is részt vettek, összesen huszonöten. Mint ahogy azt a Magyar Vöröskereszt ismertette, egy véradással három ember élet menthető meg, így tehát a szerdai véradással hetvenöt emberen segítettek a tűzoltók.

Közös véradásra legközelebb május 23-án, Mihálygergén, a megyei tűzoltónapon kerül sor, amelyre szeretettel várunk minden segíteni vágyó civilt és tűzoltót egyaránt.

 

Képek: Csampa Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Balassagyarmati HTP


 

Kapcsolódó képek:

Önkéntesek és hivatásosok együtt egy jó cél érdekében Önkéntesek és hivatásosok együtt egy jó cél érdekében Önkéntesek és hivatásosok együtt egy jó cél érdekében
>>> További képek a galériában <<<