Hírek


Majdnem háromszázan neveztek az Országos Katasztrófavédelmi Atlétikai Bajnokságra
2015. április 24. 13:28
A tavalyi rekordot is megdöntötte az indulók száma a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság II. Pontszerző Atlétika Országos Bajnokságon. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közös szervezésében 22 csapat, köztük a Nógrád megyei mérkőzött meg április huszonkettedikén Kaposváron.

Az országos katasztrófavédelmi atlétikai bajnokságnak a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kilencedik alkalommal adott otthont. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, 19 megyei igazgatóság, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság 285 versenyzője sorakozott fel a futópálya szélén, majd pontban tíz órakor felcsendült a Himnusz.

A versenyt dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője nyitotta meg. Az ezredes beszédében kiemelte, hogy a Kaposváron megrendezett atlétikaverseny rendkívüli népszerűségnek örvend a katasztrófavédelem sportszerető munkatársai körében, ezt támasztja alá az is, hogy minden évben emelkedik az indulók létszáma.

A versenyzők hat számban mérték össze erejüket: 100 méteres síkfutásban, majd a férfiak 1500 méteres, míg a hölgyek 400 méteres síkfutásban álltak a rajtvonalhoz, de váltófutásban, súlylökésben, távolugrásban és kézigránátdobásban óriási küzdelmeket láthatott a közönség.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából tizenegy fő vett részt a versenyen, közülük a legjobb eredményt Pál Erika érte el, aki a második helyezésért járó elismerést vehette át a kézigránát hajítás női versenyszámában. Ugyancsak eredményesen zárta a napot Szőllős Alexandra tűzoltó hadnagy is, aki pedig a távolugró nők mezőnyében érte el a negyedik helyezést.

A huszonkét csapat egyéni- és csapateredményeit összegezve a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság delegációja a tizenegyedik helyen zárta az idei atlétikai pontszerző bajnokságot. A megyei csapat tagjai voltak: Pál Erika, Orcskai Mónika, Galanics Petra, Szőllős Alexandra tűzoltó hadnagy, Tóth Gábor tűzoltó százados, Longauer Péter tűzoltó hadnagy, Ragályi Gábor tűzoltó zászlós, Dénes Gábor tűzoltó zászlós, Rigó Richárd tűzoltó zászlós, Erdélyi Attila tűzoltó őrmester és Balázs Zoltán tűzoltó őrmester.

 

Kollégáinknak ezúton is gratulálunk az eredményes részvételért!


 

Kapcsolódó képek:

Majdnem háromszázan neveztek az Országos Katasztrófavédelmi Atlétikai Bajnokságra Majdnem háromszázan neveztek az Országos Katasztrófavédelmi Atlétikai Bajnokságra Majdnem háromszázan neveztek az Országos Katasztrófavédelmi Atlétikai Bajnokságra
>>> További képek a galériában <<<