Hírek


Úszóversennyel indult az idei sportév
2015. február 27. 12:31
Soha ennyien nem neveztek még a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos pontszerző bajnokságának úszóversenyére. A 2015-ös viadalnak a ceglédi városi uszoda adott otthont, csaknem kétszázan álltak rajtkőhöz, köztük négyen Nógrád megyét képviselve.

A versenyt dr. Demény Ádám tűzoltó ezredes, a rendezvényt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen szervező Országos Katasztrófavédelmi Sport Egyesület elnöke nyitotta meg. Elmondta, a bajnokság célja az, hogy felhívja a hivatásos állomány figyelmét a sport és ezzel összefüggésben az egészséges életmód fontosságára. Kiemelte, hogy a rendezvény egyrészt népszerűsíti az úszósportot, másfelől az egymással versengők sportbaráti kapcsolatokat alakíthatnak ki egymással.

A versenyen férfiak és nők külön versenyeztek. Száz- és kétszáz méteres távokban álltak rajthoz a harminc év alatti, a harminc és harminckilenc év közötti, valamint a negyven évnél idősebb úszók. A választható úszásnemek a gyors, a mell, a hát és a pillangó voltak. Rendeztek vegyes váltó futamokat is, itt négyszer hatvanhat, valamint négyszer harminchárom métert teljesítettek férfiak és nők egyaránt.

Mind a tizenkilenc megyei igazgatóság, valamint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ is indított versenyzőket. Összesen negyvenkét fordulót rendeztek. Valamennyi kategória győztese kupát, érmet és oklevelet, a további dobogósok érmet és oklevelet, egyes versenyszámokban pedig a negyedik, az ötödik és a hatodik helyen végzett versenyzők is oklevelet vehettek át a záróünnepséget megnyitó dr. Gubicza József tűzoltó ezredestől, az oktatásigazgatási és kiképzési főosztály vezetőjétől, valamint Pásztor József tűzoltó alezredestől, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesétől és Tóth László tűzoltó alezredestől, a ceglédi kirendeltség vezetőjétől.

Záróbeszédében Gubicza József méltatta az egyes versenyszámokban indulókat, örömét fejezte ki a rekordszámú nevezés és annak kapcsán, hogy a szervezeten belül ilyen népszerű a sport, és különösen az úszás.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományából Toldi Balázs tűzoltó zászlós, Hordós Dániel tűzoltó zászlós, Balla István tűzoltó főtörzsőrmester és Kiss Dániel tűzoltó őrmester álltak a rajtkőre és úszták le a gyors, mell és váltó versenyszámokat.

 

Képek: Csámpai Attila tűzoltó törzszászlós - Pest MKI


 

Kapcsolódó képek:

Úszóversennyel indult az idei sportév Úszóversennyel indult az idei sportév Úszóversennyel indult az idei sportév
>>> További képek a galériában <<<