Hírek


Jótékonysági torna a beteg gyermekekért
2015. február 02. 15:00
Jótékonysági amerikai foci arénatornát rendeztek Salgótarjánban február 1-jén, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es szezon nagydöntője, a 49. Super Bowl napján, a rendezvényen hárman is pályára léptek a katasztrófavédelem állományából.

Első alkalommal rendeztek amerikai futballtornát Nógrád megyében, amelynek a sportág népszerűsítése mellett az igazi és legfőbb célja a jótékonyság volt, a befolyt bevétel a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályán zajló gyógyító munkát segíti. A csarnok falai között kilenc csapat mérkőzött, köztük a Budapest Giants névre hallgató, alkalmilag egy alakulatot képező játékosokból álló csapat, amelynek tagjaként pályára lépett, s egészen a hármas döntőig menetelt Hajdu Márton tűzoltó őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője is. Az őrnagy és csapata az első három körmeccset hibátlanul teljesítette, majd a dobogós helyezésért járó körmérkőzéseket végül a harmadik helyen zárta. Szintén pályára lépett, illetve a rendezésért is felelt a Salgótarján Rascals nevű csapat, amelyben Lakatos Balázs tűzoltó hadnagy, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályának munkatársa is oszlopos tag. A salgótarjániak a hetedik helyezést szerezték meg. Ökrös Árpád tűzoltó őrnagy, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője ugyancsak részt vett az egész napos tornán, s míg ő korábban Debrecenben még játékosként, a vasárnapi tornán azonban már a két – úgynevezett fal és elkapó poszton játszó - tűzoltóval ellentétben játékvezetőként szerepelt.

A rendezvény bevételét és a különböző felajánlásokat egyaránt a megyei kórház gyermekosztálya kapta meg, azon képviseltette magát a Nógrád Megyei Területi Tűzmegelőzési Bizottság és a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság is. Az eseményre kilátogatók tájékozódhattak az időszaknak megfelelő aktuális veszélyforrásokról, kiemelten a szén-monoxid-mérgezés megelőzésével kapcsolatos tudnivalókról, emellett minden érdeklődő megtekinthette a salgótarjáni tűzoltó-parancsnokság készenléti gépjárműveit, s azok felszereléseit.

 

Képek: Angyal Eszter tűzoltó zászlós, NMKI


 

Kapcsolódó képek:

Jótékonysági torna a beteg gyermekekért Jótékonysági torna a beteg gyermekekért Jótékonysági torna a beteg gyermekekért
>>> További képek a galériában <<<