Hírek


Miskolc adott otthont a BM Országos Fekvenyomó Bajnokságnak
2014. október 22. 08:01
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola rendezésében tartották meg október 20-án a BM Országos Fekvenyomó Bajnokságot a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában.

Az országos megmérettetésen Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya, Bagi István r. ezredes, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola igazgatója és Joó László bv. ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka köszöntötte a versenyzőket és a lelkes szurkolótábort.

 

Az egyre népszerűbb erőpróbára 156 versenyző – köztük harmincöt nő – regisztrált. A bemelegítés után két színpadon kezdték meg a versenyt férfi kategóriában 67,5 kilogrammos súlycsoporttól 110 kilogrammig, míg nőiben 55 kilogrammos súlycsoporttól 80 kilogrammig. A súlycsoportokra osztott kategóriákon kívül lehetőség volt a veterán (40 év feletti) és női, testsúlyhatár nélküli kategóriában történő megmérettetésre is. A helyezéseket a bírók a legnagyobb súly teljesítése alapján döntötték el egyéni és csapatversenyben, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság induló csapatait külön is értékelték.
 

A Nógrád megyei igazgatóságot 4 fő képviselte.  Egyéniben Pásztor János tű. főtörzsőrmester, beosztott tűzoltó +110 kilogrammos súlycsoportban 175 kilogrammal a második helyezést érte el. Rigó Richárd tű. zászlós, szerparancsnok 100 kilogrammos súlycsoportban 150 kilogrammot; Világosi Kornél tű. őrmester, beosztott tűzoltó 160 kilogrammot nyomott. A csapat egyetlen női tagja Bujtárné Szűcs Annamária tű. főhadnagy, ellenőrzési szolgálatvezető 40 kilogrammot teljesített, ezzel az Igazgatóság a pontszerző bajnokság összesített csapatversenyében a 10. helyet szerezte meg.


Az érmeket és emléklapokat dr. Gubicza József tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője és Mészáros László, 47-szeres fekvenyomó világbajnok adta át.
 
Gratulálunk a résztvevőknek!