Hírek


"Hajrá fiúk, már csak pár emelet van hátra!"
2014. szeptember 12. 13:47
Ilyen és ehhez hasonló buzdító szavakat hallhatott ma az a huszonnégy tűzoltó, aki nekivágott a salgótarjáni Garzonház tizennyolc emeletének, ma rendezte ugyanis V. Salgótarjáni Lépcsőfutó Bajnokságát az igazgatóság.

A versenyt reggel fél kilenckor Székyné dr. Sztrémi Melinda Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere, egyben a verseny fővédnöke és Berecz György tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője nyitották meg. Köszöntő szavaikban kiemelték az együttműködés fontosságát, a tűzoltókra jellemző kitartást, illetve hangsúlyozták a verseny hagyományteremtő szándékát, amely már tradíciót jelent mind a Nógrád megyei, mind pedig az ország és világ tűzoltóinak életében. Salgótarjánban ötödik alkalommal rendezték meg a versenyt, s a korábbi évekkel ellentétben idén már csak Nógrád megyei tűzoltókat invitáltak a szervezők. A verseny, mindamellett, hogy a Lépcsőfutó Országos Bajnokság megyei előfutama, a 2001. szeptember 11-én az Amerikai Egyesült Államokban történt terrortámadásban elhunyt háromszáznegyvenhárom amerikai tűzoltónak is emléket állított.

 A mai versenyen megmérették magukat új és régi versenyzők is, azonban a frissen felszerelt tűzoltók és idősebb kollégáik egyaránt példaértékűen helytálltak. A versenyzők teljes tűzoltó védőfelszerelésben, vagyis bevetési védőruhában, védősisakban, védőcsizmában, védőkesztyűben, sűrített-levegős légzőkészülékkel a hátukon, légző álarccal az arcukon vágtak neki az épület legfelső szintjének. A tűzoltók mindegyike megméretett egyéniben és csapatban is egyaránt.

Az eredményhirdetésen végül kiderült kik diadalmaskodtak, kik mehetnek az országos versenyre, valamint az is, hogy ki volt a legidősebb tűzoltó. Egyéniben első helyezést ért el Odler Dávid tűzoltó zászlós, a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka 2 perc 24 másodperces idejével, a második Ráduly Ádám tűzoltó őrmester, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója lett 2 perc 26 másodperccel, a harmadik helyen pedig Földi László tűzoltó törzsőrmester, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója. A csapatversenyt a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság Klagyivik Zsolt és Ráduly Ádám tűzoltó őrmesterekből álló csapata nyerte, második helyezést a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság Gyetvai Nagy Dávid tűzoltó őrmesterből és Földi László tűzoltó törzsőrmesterből álló delegációja hozta el, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság kétfős csapata, Odler Dávid tűzoltó zászlós és Kiss Attila tűzoltó őrmester állhattak. Oklevelet kapott a verseny legidősebb indulója is, ezt szintén a pásztói Kiss Attila vehette át. A verseny végén a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata által alapított vándorserleg is gazdára talált a csapatverseny első helyezettjénél, vagyis a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapatánál.

 


 

Kapcsolódó képek:

>>> További képek a galériában <<<