Hírek


Nemzetközi lépcsőfutó versenyen a Nógrádi tűzoltók
2014. augusztus 17. 17:20
Négyen, köztük két Nógrád megyei tűzoltó képviselte Magyarországot augusztus 16-án, a szlovákiai Pozsonyban megrendezett 15. Lépcsőfutó Versenyen.

A 2013. október 12-én, Budapesten nyolcadik alkalommal megrendezett Lépcsőfutó Országos Bajnokságon a salgótarjáni Dénes Gábor és a balassagyarmati Babcsány Tamás nyerte korcsoportjának páros versenyét, s a bajnoki cím elnyerése szinte egyenes ágon eredményezte, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a két Nógrád megyei tűzoltót indítsa a 2014-es pozsonyi nemzetközi versenyen.

A Vladimír Ružička emlékére létrehozott lépcsőfutó versenyen négy ország negyvenhárom párosból álló csapata, köztük két magyar csapat állt szemben a húszemeletes tömbépülettel szombaton. A pozsonyi tűzoltók ezzel a versennyel emlékeznek meg kollégájukról, aki tűzesethez való vonulás közben szenvedett halálos balesetet, a szervezők pedig a nevezési díjak összegéből segítik kollégájuk özvegyét és gyermekét.

A Dénes Gábor tűzoltó zászlós, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztjéből és a Babcsány Tamás tűzoltó zászlós, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjéből álló Nógrád megyei csapat mellett a váci hivatásos tűzoltó-parancsnokság kétfős csapata képviselte hazánkat. A versenyen a tűzoltók párban futottak fel a II. számú Millennium Torony nevű magas épület huszadik emeletére teljes védőfelszerelés és légzőkészülék használatával. A Nógrád megyei tűzoltók a negyvenhárom csapat közül a tizenkilencedik helyezést érték el, méltón képviselve ezzel Magyarországot a nemzetközi mezőnyben. A két zászlós azonban az elkövetkező hetekben sem pihen majd, hiszen a várhatóan októberben megrendezésre kerülő Lépcsőfutó Országos Bajnokságon ismét nekifutnak a lépcsőknek.

 

Képeket készítette: Káli Sándor tű. őrgy, Tatabánya KvK


 

Kapcsolódó képek:

Nemzetközi lépcsőfutó versenyen a Nógrádi tűzoltók Nemzetközi lépcsőfutó versenyen a Nógrádi tűzoltók Nemzetközi lépcsőfutó versenyen a Nógrádi tűzoltók
>>> További képek a galériában <<<