Hírek


Nógrád Megyei Tűz- és Katasztrófavédelmi 24 órás páros horgászverseny
2014. június 12. 15:18
Első alkalommal szerveztek 24 órás horgászversenyt megyénkben, ami a közkedvelt hobbi gyakorlása és népszerűsítése mellett a Nógrád megyében szolgálatot teljesítő tűzoltók kikapcsolódását is szolgálta.

A meghirdetett versenyt a Ludányhalászi Sóderbánya-tónál bonyolították le, arra kilenc két főből álló csapat nyújtotta be nevezését. A június 11-én kezdődő rendezvényt Okolenszki Gábor tűzoltó alezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta, hogy az idei versenyt hagyományteremtő céllal rendezték meg, s bízik abban, hogy az elkövetkező években is legalább ugyanennyien részt vesznek majd rajta. A csapatokat a megnyitót követően tájékoztatták a versenyszabályzatról, a sorsolás után pedig elfoglalhatták helyeiket a vízparton és délben kezdetét vette a verseny, amely huszonnégy órán keresztül tette próbára a kollégák kitartását, ügyességét és türelmét. A versenyt az is nehezítette, hogy csak a pontyok és az amúrok kifogása, illetve súlya számított a végső eredményben., így többi horogra akadó halat nehéz szívvel bár, de vissza kellett engedni. A legszerencsésebb csalija, s a legtöbbször görbülő botja a pásztói tűzoltók két szerparancsnokából, Hordós Dániel tűzoltó zászlósból és Vadas Tamás tűzoltó törzszászlósból álló párosnak volt, ketten összesen 38,66 kilogramm halat fogtak ki huszonnégy óra alatt, így az első helyezésért járó díj őket illette. A legnagyobb halért is járt az elismerés, a termetes, 14,4 kilogrammos ponty Györe József tűzoltó főtörzsőrmester, a berceli katasztrófavédelmi őrs gépjárművezetőjének horgára akadt. A verseny szép természeti környezetben és jó hangulatban zajlott le, a szervezők a csapatépítés egyik legkiválóbb módját választották általa, s reményeik szerint nem lesz ez másként jövőre sem.


 

Kapcsolódó képek:

Nógrád Megyei Tűz- és Katasztrófavédelmi 24 órás páros horgászverseny Nógrád Megyei Tűz- és Katasztrófavédelmi 24 órás páros horgászverseny Nógrád Megyei Tűz- és Katasztrófavédelmi 24 órás páros horgászverseny
>>> További képek a galériában <<<