Hírek


Toughest Firefighter Alive (TFA) – Legerősebb Tűzoltók Versenye
2014. május 29. 10:13
A Siegendorfban tartott megmérettetésen idén is rajthoz állt a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság különleges szerkezelője, Babcsány Tamás tűzoltó zászlós.

Ausztriában, Siegendorf településen közel kilencven indulóval került megrendezésre május 17-én a Toughest Firefighter Alive (TFA) – Legerősebb Tűzoltók Versenye. A megmérettetés oszlopos tagja volt Babcsány Tamás tűzoltó zászlós, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság különleges szerkezelője, aki immár hetedik alkalommal állt rajthoz TFA versenyen. A hatvankettes rajtszámú tűzlovag elmondása szerint az előző TFA versenyekhez képest most sokkal nehezebbek voltak a körülmények, mivel a feladatok végrehajtásánál az ügyességgel és a gyorsasággal szemben többnyire az erő és az állóképesség volt a mérvadó, valamint az eső és az erős szél miatt az időjárás is hátráltatta a versenyzőket az akadályok leküzdésében. A megszokottnál nagyobb kihívást Tamás azonban nagyon jól vette: abszolút kategóriában az előkelő nyolcadik helyezést érte el. Korosztályában ezüstérmet szerzett, amely helyezés értékét tovább növeli, hogy kizárólag a versenyszám világbajnoka tudta maga mögé utasítani. A tizenöt fős magyar küldöttségben ő bizonyult a legerősebb tűzoltónak, megszerezve ezzel a bajnoknak járó elismerést. A viadalon elért kiemelkedő szereplése még inkább arra motiválja, hogy a jövő évi ausztriai TFA versenyen abszolút kategóriában is a dobogó legfelső fokára álljon fel.

 

Kép készítője: Isztin Szabina


 

Kapcsolódó képek:

Toughest Firefighter Alive (TFA) – Legerősebb Tűzoltók Versenye Toughest Firefighter Alive (TFA) – Legerősebb Tűzoltók Versenye Toughest Firefighter Alive (TFA) – Legerősebb Tűzoltók Versenye
>>> További képek a galériában <<<