Hírek


Remekül zajlottak a Zánkai Sportnapok
2014. május 12. 12:10
Terepfutás, sárkányhajó-verseny, főzőverseny, kosárlabda, horgászat, autós ügyességi, fitnesz, pingpong – csak hogy néhányat emeljünk ki azok közül a remek versenyszámok közül, amelyek az elmúlt hétvégén Zánkán megrendezett I. BM OKF Sportnapokat színesítették.

Először rendezett sportnapokat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Gazdasági Ellátó Központ, valamint a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A hagyományteremtő verseny célja az volt, hogy a közös szabadidős tevékenységek és a különféle sportversenyek idején baráti kapcsolatok épüljenek és csapatszellem alakuljon ki a résztvevők között. A sportnapok keretein belül egyúttal a főigazgatóság éves pontszerző bajnokságának következő állomását, a terepfutó bajnokságot is megrendezték. Pénteken reggel megtelt a zánkai Erzsébet Tábor és Üdülőközpont. A megnyitó után a tizenkilenc megyei, illetve a Gazdasági Ellátó Központ által delegált csapatban összesen százhetven versenyző állt rajtvonalhoz. A terepfutók három-három kategóriában indulhattak: a női versenyzők kettő-, három és négyezer méteres távra, a férfiak pedig három-, négy- és hatezer méteres futásra nevezhettek. A jó hangulatú, vidám, napsütéses napon mindenki erején felül teljesített, így némelyik versenyszámnál csupán néhány méter, néhány másodperc döntött a helyezésekről. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából hatan – két kolléganő és négy kolléga – vettek részt a terepfutó versenyen, közülük mindenki szép eredménnyel teljesítette a versenyt. A díjátadón részt vett dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy főigazgató, Góra Zoltán tűzoltó dandártábornok, főigazgató-helyettes, továbbá Demény Ádám tűzoltó ezredes, a Gazdasági Ellátó Központ igazgatója, Németh Tamás tűzoltó ezredes, Veszprém megyei igazgató, Dobai Sándor, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület elnöke, valamint Növényi Norbert olimpiai bajnok.

A sportnapokon több más versenyszámban is indulhattak a versenyezni és szórakozni vágyó kollégák. Pénteken a csapatok strandfocira nevezhettek be, valamint az arra vállalkozók tesztelhették és finomíthatták autóvezetési tudásukat. A játékos kedvűek benevezhettek játékos ügyességi versenybe, ahol egyebek mellett homokzsákban szökdelésben vagy gumicsizma-hajításban mérhették össze ügyességüket, technikájukat, délután pedig az is kiderült, hogy ki birtokolja a legerősebb tűzoltó címet a következő egy évben. Az erős tűzoltók versenyében második helyezést a balassagyarmati hivatásos tűzoltókból delegált három fős "Nógrádi Titánok" csapat érte el, míg a kosárlabda versenyszámban Nógrád megye csapatáé lett a harmadik hely. Kollégáink emellett részt vettek a pingpong, tenisz és autós ügyességi versenyeken, valamint horgászatban is. A szombati főzőverseny Mesterszakácsa címet a különlegességeivel kiemelkedő Nógrád megye csapata nyerte el: a győzelmet a helyi jellegű étel – palócgulyás - elkészítése mellett a Palóc kultúrát bemutató környezet kialakítása és a jellegzetes népviseleti ruhákba öltözött kolléganők hozták meg.

Akik a második napra is maradtak Zánkán, részt vehettek többek között a rendészeti középtávú egyéni és váltó tájfutóversenyen, a sárkányhajó-versenyen, biciklitúrán, gyalogtúrán, valamint újfent összemérhették főzőtudásukat a számos más izgalmas program mellett. A legjobban várt verseny a sárkányhajó-verseny volt, erre összesen tíz csapat nevezett. A verseny veszélybe került a reggel még igen intenzíven hullámzó Balaton miatt, de délelőtt tizenegy órára szelídült a szél, így semmi sem állhatott az evezés útjába. Egy-egy hajóban tizennyolc ember ült, akiknek a lehető legjobban összehangolva kellett evezniük, hogy elsőként érjenek a célba. Nógrád megye igazi csapatmunkát vitt véghez, így igazgatóságunk csapata kétszer is vízre szállt. A döntő evezőcsatában végül a házigazda Veszprém megye csapata nyert, a szoros versenyen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság delegációja a szintén dicsőséges második helyezéssel zárt.

A díjkiosztó után dr. Demény Ádám tűzoltó ezredes a Gazdasági Ellátó Központ igazgatója zárta a kétnapos rendezvényt, kiemelve, tartottak a verseny megrendezésétől, de az jól sikerült, olyannyira, hogy a katasztrófavédelem jövőre ugyanitt megrendezi a csapatépítésre is kiválóan alkalmas sporteseményt. A szombati versenyszámok lebonyolításával és a díjak kiosztásával ért véget a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Gazdasági Ellátó Központ, valamint a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által a hagyományteremtés szándékával megszervezett rendezvény.

Fotós: Jóri András - BM OKF / Csépányi-Barczi Petra - Veszprém MKI

 

Kapcsolódó képek:

Remekül zajlottak a Zánkai Sportnapok Remekül zajlottak a Zánkai Sportnapok Remekül zajlottak a Zánkai Sportnapok
>>> További képek a galériában <<<