Hírek


Igazgatóságunk is képviselte magát az Országos Katasztrófavédelmi Atlétika Bajnokságon
2014. április 11. 14:20
A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közös szervezésében tizennyolc megye huszonegy csapata mérte össze képességeit, s köztük volt az a tizenkét induló is, akik a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében jelentek meg. Kaposvár nyolcadik alkalommal adott otthont az Országos Katasztrófavédelmi Atlétika Bajnokságnak április 10-én.

Soha annyi induló nem volt még az Országos Katasztrófavédelmi Atlétika Bajnokságon, mint az idein. A kaposvári sportcsarnok atlétika pályája rövid idő alatt megtelt a nevezőkkel, tizennyolc megye mintegy kétszázhetven versenyzője – a főigazgatóság, a megyei igazgatóságok, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság együttese – küzdött a legjobbnak járó serlegért, kétszer annyian indultak, mint tavaly. Az indulók között ott volt az a tizenkét fős delegáció is, akik a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományához tartozó kollégákból tevődött össze.

A versenyzők hat számban mérték össze erejüket: 100 méteres síkfutásban, majd a férfiak 1500 méteres, míg a hölgyek 400 méteres síkfutásban álltak a rajtvonalhoz, de váltófutásban, súlylökésben, távolugrásban és kézigránátdobásban is óriási küzdelmeket láthatott a közönség. A rendszeresen nevező tapasztalt kollegák mellett szép számban érkeztek a megmérettetésre nemrég felszerelt fiatal versenyzők is. A pályán is helytálltak, majd a pálya szélén csapatukat lelkesen buzdító szurkolóként is bizonyítottak. Így sportsikerektől hangos viadalt élvezhettek a résztvevők, ahol gyakran tizedmásodpercek és centiméterek döntöttek a helyezésekről.

Igazgatóságunk állományából a legjobb eredményt Longauer Péter, a humán szolgálat kiemelt főelőadója érte el, ő 100 méteres férfi síkfutásban ért el országos második helyezést. Ugyancsak szép eredménnyel tért haza a versenyről Pál Erika, az igazgatóság ügykezelője is, aki súlylökésben ért el hatodik helyezést, valamint Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester, a rétsági katasztrófavédelmi őrs beosztott tűzoltója, aki szintén súlylökésben bizonyította rátermettségét, s egész kevéssel lecsúszva a dobogóról a negyedik helyezést szerezte meg. Az igazgatóság csapata összetettben a középmezőnyben végzett.

Kollégáinknak és a többi versenyzőnek ez úton is gratulálunk!

Fotós: Bázelné Mihályka Szabina tű. zls. szóvivő, Somogy MKI

 

Kapcsolódó képek:

Igazgatóságunk is képviselte magát az Országos Katasztrófavédelmi Atlétika Bajnokságon Igazgatóságunk is képviselte magát az Országos Katasztrófavédelmi Atlétika Bajnokságon Igazgatóságunk is képviselte magát az Országos Katasztrófavédelmi Atlétika Bajnokságon
>>> További képek a galériában <<<