Hírek


Tűzesetek
2019. október 18. 10:54

Két tűzesethez is riasztották a Nógrád megyei hivatásos tűzoltókat csütörtökön.

Konferencia a szabadtéri tűzesetek megelőzésének jegyében
2019. október 17. 12:05

Országos konferenciát tartottak október tizenötödikén Szombathelyen a szabadtéri tűzesetek megelőzéséről, kezeléséről és a nemzetközi tapasztalatokról. A rendezvényen az erdészeti és nemzetipark-igazgatóságok, az erdőgazdálkodók képviselői, és a katasztrófavédelem tűzoltósági főfelügyelői vettek részt.

Balesetek a hét utolsó napján
2019. október 14. 10:48

Két műszaki mentéshez is riasztották a hivatásos tűzoltókat vasárnap Nógrád megyében.

Ismét autóbusz szenvedett balesetet
2019. október 11. 12:43

Az autóbusz tizenhat utassal szenvedett közlekedési balesetet.

Tűzvizsgálók „nagyító alatt”
2019. október 11. 08:47

Kigyulladt egy raktárbázis konyhája szerdán kora este Hajdúszoboszlón, a Tessedik Sámuel utcában. A lángokat sikeresen eloltották a hivatásos tűzoltók. A tűz keletkezési okát tűzeseti helyszíni szemle és tűzvizsgálat fogja kideríteni. Az eset érdekessége, hogy az ország minden megyéjéből érkezett egy-egy tűzvizsgáló páros a helyszínre, hogy kiderítse, mitől borult lángba a konyha. Az érintett épület ugyanis a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kiképző és Raktárbázisán található, ahol országos versenyen mérik össze tudásukat a szakemberek.

Autóbusz és személyautó ütközött Salgótarjánban
2019. október 10. 14:04

Az autóbuszon húsz utas tartózkodott, a személyautóban ketten utaztak.

Kilencszázötvenhárom egységnyi vért adtak a kollégák
2019. október 10. 13:27

A hagyományokhoz híven a katasztrófavédelem a Magyar Vöröskereszttel közösen országos véradást szervezett a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából. Október kilencedikén a főigazgatóság és a területi szervezetek munkatársai összesen több mint háromszáznyolcvan liternyi vért adtak.

Új gyártócsarnokból új járművek
2019. október 09. 07:41

Október hetedikén átadták a BM HEROS Zrt. új, nagyjából 1,4 milliárd forintból megépített gyártócsarnokát. A létesítmény egyebek mellett az Országos Mentőszolgálat számára készülő mentőautók gyártására is szolgál – a rendezvényen a mentőszolgálat főigazgatója tizenöt járművet át is vehetett a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától.