Hírek


Díszparancs a kiemelkedő teljesítményért
2018. január 18. 10:41

Galanics Petra tűzoltó főhadnagy és Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester vehetett át igazgatói díszparancsot kiemelkedő sporttevékenységéért.

Ne bízzuk a véletlenre életünket - a megfelelő szén-monoxid-érzékelő életet menthet
2018. január 16. 13:29

Noha az idei tél eddig meglehetősen enyhének mutatkozott, csaknem minden napra jut egy-két szén-monoxid-szivárgásos eset az országban. A problémát leggyakrabban a nyílt égésterű berendezés, vagy a levegő-utánpótlás hiánya okozza. 2017-ben a Nógrád megyei tűzoltókat tizennyolc szén-monoxiddal kapcsolatos esethez hívták, az érintett háztartások közül tízben volt érzékelő.

Melléképületben csaptak fel a lángok Salgótarjánban
2018. január 15. 16:00

Teljesen kiégett egy húsz négyzetméteres melléképület ma délután Salgótarjánban, az Eötvös Loránd úton.

December vége óta nyilvános, mikor hova érkezik a kéményseprő
2018. január 10. 12:37

Január elsején változtak a kéményseprés egyes szabályai, ezek azonban nem érintik a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének azt a kötelezettségét, hogy elkészítse az úgynevezett sormunka-ütemtervét, és ezt eljuttassa közvetve és közvetlenül is az állampolgárokhoz. Természetesen a szervezet ezt a feladatát elvégezte, még az év vége előtt elküldte azt az érintettekhez, közzétette honlapján is, de számos önkormányzat weblapján is olvasható.

Szúrós szag gomolygott Balassagyarmaton
2018. január 09. 13:02

Erős gázszagot éreztek a balassagyarmati polgármesteri hivatalhoz közeli parkoló környékén, ezért riasztották a balassagyarmati hivatásos tűzoltókat tegnap reggel az Ipoly-parti városba.

Véradás volt az igazgatóságon
2018. január 08. 11:19

Az októberi véradás óta 86 nap telt el, az előírás szerint pedig már 56 nap eltelte is elegendő ahhoz, hogy újra vért adhasson egy ember, így pénteken ismét véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Tagszervezete a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen Salgótarjánban.

Az elmúlt félév munkáját értékelték
2018. január 08. 11:18

Félévértékelő állománygyűlést tartott a napokban a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Játék a múzeummal
2018. január 04. 12:47

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma tizenegyedik alkalommal hirdetett rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel. A műveket meghosszabbított határidőig, február 2-ig várják a múzeum címére.