Hírek


Hét helyszínen égett a vegetáció tegnap
2019. február 21. 09:38

Hét alkalommal vonultak szabadtéri tüzek miatt a tűzoltók tegnap Nógrád megyében.

A motortérben csaptak fel a lángok
2019. február 21. 09:37

Lángok csaptak fel egy kisteherautó motorterében tegnap délután a 2-es főút mentén, Nőtincs közelében. A rétsági katasztrófavédelmi őrs tűzoltóinak kiérkezéséig a jármű sofőrje egy porral oltóval megfékezte az intenzív lángokat, a tűzoltók pedig visszahűtötték a tűz miatt felhevült részeket. A tűzben senki nem sérült meg.

Parasztház tetőszerkezete égett Mátraszőlősön
2019. február 21. 09:35

Leégett egy nyolcvan négyzetméter alapterületű parasztház tetőszerkezete mintegy ötven négyzetméteren tegnap délután Mátraszőlősön, a Posta téren. A helyszínre a bátonyterenyei és a pásztói hivatásos tűzoltók vonultak, akik miután meggyőződtek arról, hogy senki nem tartózkodik az épületben, több vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg.

A fürdőszobában csaptak fel a lángok...
2019. február 20. 10:45

Tűz volt egy hollókői családi ház fürdőszobájában tegnap délelőtt, a helyiségben használati tárgyak és a szennyesruha égett. A szécsényi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a tüzet, amelyben senki nem sérült meg.

Négyszer vonultak a tűzoltók szabadtéri tűz miatt
2019. február 20. 10:33

Négy alkalommal vonultak a Nógrád megyei tűzoltók tegnap szabadtéri tűzhöz.

Évértékelő és feladatszabó értekezlet az igazgatóságon
2019. február 19. 16:11

A február 19-i ünnepi rendezvényen elhangzottak szerint a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sikerrel teljesítette a 2018-ra kitűzött célokat, végrehajtotta az előre meghatározott és az év során adódott feladatokat, és megfelelően kezelte a kihívásként jelentkező kiemelt eseményeket.

Emberéletet követelt a tűz Diósjenőn
2019. február 18. 22:33

Tűz volt egy diósjenői családi házban ma kora este, a tűzoltók az oltási munkálatok közben egy elhunytat találtak az egyik kiégett helyiségben.

Öt ifjú tűzoltóval gazdagodott Nógrád megye
2019. február 18. 14:56

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február 15-én tartotta Budapesten a katasztrófavédelem tisztjelöltjeinek és a tűzoltószakképzésben végzettek kibocsátó ünnepségét. A rendezvényen százhatvankilenc leendő tűzoltó tett fogadalmat – közülük öten Nógrád megye mentő-tűzvédelmét erősítik mától.